Webmestereszközök használata a keresőoptimalizálás lépéseiben – MIS.HU

A Google webmester eszközök használata elengedhetetlen a keresőoptimalizálás során. Amennyiben azt akarjuk, hogy jó barátunk legyen a Google kereső, mindenképpen figyeljünk oda segítő szavaira. Ahhoz, hogy beszélgetni tudjál a kereső óriással regisztrálnod kell egy gmail fiókot és ezután a google webmester eszközök fiókot. Innentől kezdve a Google barát megmutatja neked milyen is a kettőtök viszonya. Ha a barátja akarsz lenni hosszútávon, akkor rendszeresen odafigyelsz támogató szavaira.

Webmester eszközök a Google írott szavai

Webmestereszközök fiókodba belépve a vizsgált weboldal irányító pultjában találod magad. Itt eldöntheted miről is szeretnél beszélgetni a kereső óriással.

  • keresési megjelenés
  • keresési forgalom
  • google index
  • feltérképezés

A webmestereszközök legfontosabb menü pontja a keresési forgalom. Itt elmeséli a Google barát, hogy weboldalunk hány kulcsszóra(melyek ezek a kulcsszavak) jelentett meg minket valamint hányszor jelentünk meg és ebből mennyi kattintást értünk el. A hab a tortán, hogy ezt kulcsszavakra lebontva is megmondja. A beszélgetés során fény derül a kulcsszavak átlagos pozíciójára is a vizsgált időtartamban.

Webmestereszközök - Keresési lekérdezések
Webmestereszközök – Keresési lekérdezések

A webmestereszközök “keresési lekérdezések” grafikonon a “legnépszerűbb oldalak” fül alatt megtudjuk melyik oldalunkat látogatták meg az érdeklődők, hányszor jelent meg a Google találati listán és mennyiszer kattintottak rá valamint milyen az átlagos pozíciója a kereső találati oldalán.

Webmestereszközök - Keresési lekérdezések - Legnépszerűbb oldalak
Webmestereszközök – Keresési lekérdezések – Legnépszerűbb oldalak

Webmestereszközök keresési lekérdezések összefoglaló

Webmestereszközök adataiból levonhatjuk a megfelelő következtetéseket. Figyeljük a változásokat, teszteljünk rendszeresen, az eredmények ismeretében változtassuk weboldalunkat. Figyeljünk a Google barát segítő szavaira, nem véletlenül mondja el véleményét a weboldalunk teljesítményéről. A webmestereszközök adatai alapján látjuk mik azok a tartalmak amiket szeretnek a látogatók, ergo bővítsük hasonló tartalmakkal weboldalunkat. Az eredmény nem fog elmaradni még több kulcsszóra, még több megjelenésre, még több látogatóra és ezek által még több bevételre tehetünk szert.

Webmestereszközök = Vállalkozók, Cégvezetők, Webmesterek Bibliája