Kulcsszókutatás

Kulcsszókutatás a vállalkozásod és weboldalad sikerének az alapköve!

Kulcsszókutatás - Google adwords
Kulcsszókutatás – Google adwords

A kulcsszókutatás mindennek az alapja, gondolok itt cégnév választás, domain választás, tartalom építéshez segítség, kategória és alkategória oldalak kiválasztása, menü pontok kiválasztása, honlap szerkezet teljes felépítése esetleges átszerkesztése stb. Legyen az üzleti weboldal, webáruház, cégkatalógus mind mind ugyan azt az alapokat követeli meg.

Hogyan lehetsz sikeres a kulcsszókutatással?

Tömören fogalmazva: nagyon sikeres tudsz lenni, ha követed a megfelelő lépéseket. Türelmes vagy és nem sajnálod rá az időt valamint elhiszed, hogy valóban ez kell neked. A sikered 99,99% ez!

 

Mi is az a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás egy olyan véget nem érő feladat, amit azért végzünk, hogy az általunk fejlesztett weboldal témájához kapcsolódó kulcsszavakat megtaláljuk. Amennyiben megtaláltuk őket, eldönthetjük, melyikkel, mikor fogunk foglalkozni. Elkezdődhet a tartalomépítés lépésről lépésre. A megfelelő kulcsszavakra írt cikkek fogják az oldalunkat előrébb hozni a google kereső találati oldalain, így fogjuk lépésről lépésre elérni a célközönségünket. A kulcsszókutatás lényege, hogy arról írjunk amiről olvasni szeretnének az emberek, nem másról, hanem pontosan arról!!

A legalkalmasabb eszközünk a kulcsszókutatás elvégzésére a google saját kulcsszótervezője a Google Keyword Planner.

A kulcsszótervező használatához regisztrálni kell, ami gyorsan könnyedén kivitelezhető.

Kulcsszókutatás házilag? Vagy bízzam szakemberre?

Én azt javaslom első körben próbáljuk meg saját magunk elvégezni, mert ez nem kerül semmibe. Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy jól csináljuk és nem szeretnénk már az alapokat instabillá tenni, akkor inkább fizessük meg azt aki már látott ilyet. Mint írtam már, ez mindenek az alapja! Nem mindegy a domain választás sem, ha tudjuk olyan domaint válasszunk ami tartalmazza a kulcsszavunkat is( itt zárójelben jegyzem meg sokan azt az igét hirdetik, hogy nem számít a kereséseknél a google-ban, de a tapasztalatok ezt megcáfolják).

A kulcsszókutatás szerves része a megfelelő keresőoptimalizálás azaz seo elvégzésének is! Nagyon nem mindegy mit miért teszünk és hogyan.

Kulcsszókutatást hogyan csináljam?

 • határozzuk meg mivel is fogunk foglalkozni
 • mik azok a témák amiről kommunikálni szeretnénk
 • milyen szolgáltatásaink vannak vagy mit fogunk árulni

Esetemben a keresőoptimalizálás a fő tevékenység, ezt fogom beírni a kulcsszótervező kereső mezőjébe. Az itt kapott találatokat kell tovább vizsgálni, a google szerint a keresőoptimalizáláshoz szorosan kapcsolódó találatok ezek.

Keresőoptimalizálás a fő kulcsszó, szorosan kapcsolódó kulcsszavak

 1. kulcsszókutatás
 2. linképítés
 3. adwords
 4. weboldal készítés
 5. marketing
 6. seo
 7. wordpress stb.

Az így kapott kulcsszavakat jegyezzük fel vagy mentsük le excel táblázatba a kulcsszótervezőből. Későbbiekben mikor kifogytunk a kulcsszavakból a meglévő kulcsszavainkból írjunk be a keresőbe egyet és az itt kapott kulcsszavakat megint jegyezzük fel. És ezt végtelenségig tudjuk csinálni. Szóval nekem ne mondja senki, hogy nem tud miről tartalmat gyártani a honlapjára!

Miért is fontos akkor a kulcsszókutatás?

 • pontosan tudni fogod mi fontos a célközönségednek?
 • mire keresnek valójában?
 • tényleg mire van szükségük?
 • milyen kulcsszavakra írj cikkeket folyamatosan?
 • milyen témákat válasszunk a tartalombővítésre?
 • milyen téma köré építsük a honlapunkat vagy mi legyen a vállalkozásunk?
 • ötleteket szerezhetünk, hogy mi az amire keresnek egyáltalán az emberek, mik azok amivel érdemes foglalkozni, ami nincs már az elején halálra ítélve

Zárszóként

A kulcsszótervező egy nagyszerű eszköz, akkor is ha csak ötleteket akarsz szerezni és akkor is ha már van honlapod, vállalkozásod és fejleszteni, fejlődni szeretnél. Itt naprakész információkat gyűjthetsz, amiket megfelelően használva megcélozhatod a célpiacodat és növelheted a bevételeidet. Hosszú távon a vállalkozásod, a honlapod, az életed sikeressége múlhat ezen. Használd bátran, ha nem boldogulsz keress nyugodtan segítek.