Közösségi marketing és a keresőoptimalizálás kapcsolata 2015-ben

Közösségi marketing

Közösségi Media-Közösségi Marketing
Közösségi Média-Közösségi Marketing

A közösségi média egy új csatorna az online marketing gépezetében. Sajnos sokan úgy hiszik, hogy mindenre kiválóan alkalmazható és elhanyagolhatók a régi bevált eszközök. A közösségi média emberi kapcsolatokról, húsvér emberekről, az életükről, a kommunikációjukról. Azok a cégek, vállalkozások akik beillesztik a kommunikációs csatornájukba a közösségi médiát, azok jelentősen tudják növelni az ügyfeleik számát, erősíteni tudják brandjüket valamint növelhetik bevételeiket.

Mi az a közösségi média és közösségi marketing

A közösségi média lehetőséget ad megjelenésre, kommunikációra, megoszthatunk hasznos tartalmakat, növelhetjük a márkánk után érdeklődők, követők számát. A közösségi marketing megoldásainak használatával tömegesen elérhetjük a potenciális ügyfeleket, stratégiákat követve a vevőket lépésről lépésre kísérjük oda vállalkozásunk pénztárgépéhez, valamint a nálunk már vásárolt ügyfelekből kialakíthatunk egy törzsvásárlói tábort.

Miért elengedhetetlen a közösségi jelenlét 2015-ben?

2015-ben nem létezhet vállalkozás közösségi média nélkül. Azok a cégek akik nincsenek fent a facebook-on, óriási lépéshátrányba kerülnek, mivel a gyorsabb vállalkozásokat előbb megismerik és megszeretik az emberek, és ezek után nehezebb lesz az elindulás. A facebook egy óriási versenypiac, ahol a kis cégek és vállalkozások is ugyanolyan eséllyel indulnak, mint a multi cégek. Legyen jelen a lehető legtöbb közösségi médiában 2015-ben.

Első lépések a közösségi médiában

  • Válasszuk ki, hogy hol legyünk jelen: Twitter, Facebook, Youtube, Google+ stb.
  • Dolgozzuk ki a megfelelő közösségi stratégiánkat: Rajongógyűjtés hirdetéssel, Rajongógyűjtés alkalmazásokkal, Jótékonysági akció, Youtube nézőgyűjtés
  • Rajongó tábor építés és konvertálás: Friss hírlevél feliratkozoból rajongó, Meglévő feliratkozok konvertálása, megosztás ajándékért
  • Kommunikáció és megosztás stratégia

Későbbiekben részletesen átvesszük a közösségi média lehetőségeit, marketing lépéseit.