Keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre

keresőoptimalizálás lépésről lépésre
keresőoptimalizálás lépésről lépésre

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre – mit miért

Megmutatom, hogy egy nulláról elindított weboldal mennyi idő alatt képes a google első oldalára felkerülni egy közel sem egyszerű kulcsszóra. A kulcsszó a császárfa, mai állás szerint 12100 keresés van havi átlagban rá. Ez egy erős kulcsszónak mondható.

Keresőoptimalizálás 1. lépése

Hogyan válaszunk domain nevet? Mit használjunk erre? A válaszom nagyon egyszerű a google saját kulcsszótervezőjét. Itt a kulcsszókutatás lépései szerint kell eljárni, válaszuk ki a legmegfelelőbb kulcsszót és ellenőrízük le pl. a domain.hu oldalon, hogy foglalt-e a kiszemelt domain.

Általában foglaltak már a jó domain nevek, de egy kis leleményességgel találhatunk még megfelelőt számunkra. Esetünkben a csaszarfa.hu domain lett volna ideális, de ez már foglalt. Ezért a csaszarfat.hu domainre eset a választás.

Keresőoptimalizálás 2. lépése

Ma 2016.11.27.-e van, most telepítettem fel a wordpress tartalomkezelő rendszert a tárhelyre és kezdtem el szerkeszteni a weboldalt. A weboldalunk szerkesztésénél a menüpontok kialakításánál is nagy szerepe van a kulcsszótervezőnek. Miután készen van a honlapunk váza jöhet a tartalmak feltöltése.

Keresőoptimalizálás 3. lépése

A tartalmak készítése során is használjuk a kulcsszótervezőt. Azt is mondhatjuk, hogy a keresőoptimalizálás lételeme a kulcsszókutatás. Úgy kell tudnunk használni, mint a szorzó táblán az 1×1-et.

Keresőoptimalizálás 4. lépése

A tartalmak feltöltése során figyelni kell a seo beállításokra is. A wordpressnek van egy nagyon jó bővítménye erre, a seo yoast plugin. Tökéletes segítség az alap beállítások elvégzéséhez.

Keresőoptimalizálás 5. lépése

A linképítés 2017-ben is nagyon fontos rangsorolási tényező a google szemében. Sokan azt a téves információt terjesztik, hogy már nincs jelentősége a helyezésekben. Ez nem így van, igen is folyamatosan foglalkozni kell vele, de nem mindegy hogy hogyan. Linképítés bővebben. Figyeljünk egyformán a belső linképítésre és a külső linképítésre is.

Keresőoptimalizálás 6. lépése

A weboldalunkat regisztráljuk be a google webmester eszközökbe, más néven a Google Search Console -ba, hogy hasznos információkat tudjunk meg belőle.

Keresőoptimalizálás 7. lépése

Folyamatos tartalom bővítés a megfelelő kulcsszavakra, folyamatos közösségi média jelenlét és kommunikáció.

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre technikai tájékoztatómat és teszt eredményeimet folyamatosan közzé teszem. Ha tetszett vagy érdekkel a csaszarfat.hu oldal további élete látogass vissza oldalamra. Köszönöm, hogy végig olvastad.